Ételallergiabolt

Regisztráció Elfelejtettem a jelszót!
Hírlevél

Keresés
 
Legyen kezdőlap!
 » Hírek, érdekességek
 » Receptek
 » Ételallergia-információk
 » Könyvek, folyóiratok
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisztelt látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a portál átalakítás alatt van, jelenleg nem frissül.

Átmeneteileg a webáruház sem üzemel, kérjük, ne rendeljenek!

Megértésüket köszönjük.

Családi Háló Közhasznú Alapítvány


Candida- főzzünk okosan!

Caitlin, 2006-12-16
A legfontosabb, hogy ne bízzunk meg minden receptben, mellyel az Interneten találkozunk. A legtöbb receptben szomorú tapasztalatok alapján nem is egy tiltott összetevő szerepel!

A Candida diéta mértéke egyénenként más és más lehet. És nem feledkezhetünk meg arról a tényről sem, hogy bizonyos ételek (pl. tej, túró) fogyasztása nem egyértelműen káros. A receptek kiválasztása előtt mindenképpen figyelembe kell venni az egyénre szabott diéta tiltásait!

 

Helyettesítő módszerek

 

Ha már elkészült az egyéni listánk, melyen szerepel a tiltott, és fogyasztható ételek neve, át kell alakítanunk főzési szokásainkat. A magyar konyha sajnos ilyen esetekre nincsen felkészülve. A megszokott rántás helyett új fajta sűrítési technikát kell kitalálnunk, a zsírban lepirított hagyma alapot, melyet oly szívesen használunk a leveseknél és főzelékeknél, szintén elfeledhetjük.

 

Rántás helyett

 

A megszokott rántás helyett más módszerekkel kell dolgoznunk. Főzelékek esetében a turmixgép lehet a leghasznosabb segítség. Amint megpárolódott a zöldség, adjuk hozzá a fűszereket, és turmixgépben pépesítjük. Ha lágyabb ízt szeretnénk, a végén keverjünk bele egy natúr joghurtot. Leveseket szintén natúr joghurttal tehetünk sűrűbbé, azonban arra ügyelni kell, hogy csak az elkészült levesbe keverjük a tejterméket. Ha már főzés közben hozzáadjuk, a fehérje elválik a tejsavótól és darabos lesz.

 

Panírozás helyett

 

A megszokott panírozás helyett másfajta „bundába” kell helyezni a húst. Ha ragaszkodunk a szokványos panírozáshoz, finomliszt helyett használjunk teljes kiőrlésű lisztet, a megszokott kenyérmorzsa helyett pedig ATA prézlit használjunk.

Amennyiben nyitottak vagyunk az újabb megoldásokra, a zsemlemorzsát helyettesíthetjük reszelt sajttal, szezámmaggal vagy lenmaggal.

 

Sütemények- ezt is szabad

 

Sokan úgy gondolják a rengeteg tiltás mellett már egyáltalán nem is fogyaszthatnak édességeket, pedig számtalan módja van, hogy az engedélyezett ételekből készítsünk süteményt. A hagyományos recepteket is használhatjuk, csupán kisebb átalakítást igényelnek. Sima liszt helyett használjunk teljes kiőrlésű lisztet, a cukrot helyettesíthetjük édesítőszerrel. Mivel az élesztő és a süteménypor is tiltott, ezeket szódabikarbónával pótolhatjuk.

 

A megfelelő mennyiségű tápanyag bevitelre ügyelni kell. Bár rövid a fogyasztható ételek listája, elengedhetetlen, hogy változatosan étkezzünk, másként a diéta több kárt okoz, mint amennyi előnnyel jár.


Előző Következő

Cikk küldése e-mailben

Neved:
E-mail címed:
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Kísérő szöveg:
Ellenőrző kód:  Kérlek írd be a képen látató szöveget!


(Kis és nagybetű eltérés nem számít!)

Kulcsszavak: candida, recept, főzés, rántás, panírozás, dibatikus, cukormentes, élesztőmentes
Kapcsolódó cikkek:
Küldd el recepted, és nyerj!
Anti-candida öntet
Sütemény Candidásoknak
Barnakenyér Candidásoknak
Sült nyúlcomb medvehagymás gnocchival (gluténmentes)
Sült újrépa (gluténmentes, laktózmentes, vegetáriánus)
Linzer (gluténmentes)
Répatorta (gluténmentes, laktózmentes)
Répás muffin (gluténmentes)
Főtt tojások mustárágyon (gluténmentes)


Látogassa meg Élelmiszerallergia.hu a ShopMania weboldalon



goldenbolt
WYW Globál Directory
   
     
  Impresszum | Céginfo | Bemutatkozás | E-mail | Médiaajánlat | Hirdetési árak | Adatvédelem | Bannerek | Feltételek | Jognyilatkozat | Linkpartnerek | Linkexhange | Horvátország | Linkdash | Partnereink