Ételallergiabolt

Regisztráció Elfelejtettem a jelszót!
Hírlevél

Keresés
 
Legyen kezdőlap!
 » Hírek, érdekességek
 » Receptek
 » Ételallergia-információk
 » Könyvek, folyóiratok
 
 
 
 
 
 
 
 

Tisztelt látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a portál átalakítás alatt van, jelenleg nem frissül.

Átmeneteileg a webáruház sem üzemel, kérjük, ne rendeljenek!

Megértésüket köszönjük.

Családi Háló Közhasznú Alapítvány


Védekezés az ekcéma ellen

admin, 2007-10-29
Az ekcéma a bőr, viszketéssel járó gyulladásos állapota. A betegség nem fertőző, rendszerint családon belül öröklődik.

Az ekcéma erős viszketéssel jelentkezik, majd testszerte, különösen az arcon, karon, lábon, kéz- és lábfejen foltokban vörös, gyulladt, száraz kiütések alakulnak ki. A súlyos ekcémás tünetektől szenvedő egyéneknél, vagy családtagjaik közt gyakran megfigyelhető szénanáthás, asztmás betegség is.

A tünetek sok esetben stressz, környezeti tényezők, vagy fertőzések hatására jelentkeznek. Az ekcéma főként a gyermek egy éves koráig alakul ki, s az esetek többségében a tünetek 5-6 éves korra enyhülnek, a betegek mintegy felénél pedig 12-13 éves korra meg is szűnnek.

Az ekcémás tüneteket számos jelenség, akár a hideg levegő is előidézheti. A University of Oslo kutatói azonban megfigyelték, hogy a melegebb éghajlaton élő ekcémás gyermekek állapotára a helyi klíma jótékony hatást gyakorol. Kísérletük során a meleg éghajlaton tartózkodó gyermekek jóval több fejlődést mutattak az ekcémás tünetek terén, mint a hidegebb időjárási körülmények közt tartózkodó társaik.

Egyesült Államok beli kutatók vizsgálatai szerint minél magasabb volt a gyermek otthonában mért endotoxin mértéke, annál kisebb volt a 3 éves korig jelentkező ekcéma, vagy nehéz légzés, zihálás valószínűsége. Az endotoxinok bizonyos baktériumok sejtfalából származnak és sok betegség kialakulásában játszanak szerepet. A magas endotoxin szint a lakásokban található szőnyegek, penészgomba, nedvesedés miatt alakulhatott ki.

Az anyatej a csecsemő legtökéletesebb tápláléka. Az anyatej prebiotikus tulajdonságokkal rendelkezô, oldható rostokat tartalmaz, ezáltal elôsegíti az egészséges bélflóra kialakulását és támogatja a csecsemô természetes védekezôképességét.

Tápszerrel történő táplálás esetén a csecsemők étkezését prebiotikumokkal kiegészítve olyan jótékony baktériumok növekedését segítjük elő, melyek az immunrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek és megelőzhetjük az ekcéma megjelenését.

Az Archives of Disease in Childhood oldalon közölt vizsgálatban a prebiotikummal nem táplált csecsemők közt alacsonyabb volt az ekcémás megbetegedések aránya, illetve a  székletminták alapján, a prebiotikummal táplált csoport több tagjánál volt észrevehetően magasabb a jótékony baktériumok száma.

Bővebb információ: Budai Allergiaközpont.
web: www.allergiakozpont.hu
email: info@allergiakozpont.hu
tel: 06 30 6319309

Forrás: http://adc.bmj.com/

Előző Következő

Cikk küldése e-mailben

Neved:
E-mail címed:
Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Kísérő szöveg:
Ellenőrző kód:  Kérlek írd be a képen látató szöveget!


(Kis és nagybetű eltérés nem számít!)

Kulcsszavak: ekcéma, prebiotikum, nehézlégzés
Kapcsolódó cikkek:
Daganatos megbetegedések és az allergia
Pre- és probiotikumok hatása az ételallergiára
Kevesebb takarítással az ekcéma megelőzhető?
A klímaváltozás javítja az ekcéma tüneteit


Látogassa meg Élelmiszerallergia.hu a ShopMania weboldalongoldenbolt
WYW Globál Directory
   
     
  Impresszum | Céginfo | Bemutatkozás | E-mail | Médiaajánlat | Hirdetési árak | Adatvédelem | Bannerek | Feltételek | Jognyilatkozat | Linkpartnerek | Linkexhange | Horvátország | Linkdash | Partnereink